Page 1 of 1

App's voor de smartphone

Posted: Thu Jul 07, 2016 5:47 pm
by Hondafan
Maken jullie gebruik van apps op jullie telefoon betreffende de windsnelheid, het weer en andere belangrijke dingen waar je rekening mee moet houden?
Zelf heb ik al Windfinder geinstalleerd, die ziet er best handig uit

Re: App's voor de smartphone

Posted: Thu Jul 07, 2016 6:45 pm
by ReneDL
Nee nee ik doe het op de oude manier ik kijk naar buiten :glimlach4: en ziet het er goed uit meten we de windsnelheid met een Anemometertje zoals hieronder. op de vliegplaats de windsnelheid meten is nog altijd het zekerste . :wink: een paar km verder kan het al heel wat anders zijn hier in Vlaanderen. :roll: :whistle:
Anemometer +temp.PNG
Anemometer +temp.PNG (293.88 KiB) Viewed 3097 times


Maar we staan altijd open voor nieuwe technologieën :techie-ebay: en er zullen wel meerdere geïnteresseerden zijn dus laat maar komen :P .... waar kunnen we die "apps" vinden.
:text-google: Gevonden :handgestures-thumbupleft:
http://www.meteo.be/meteo/view/nl/65239-Home.html
https://nl.windfinder.com/
http://www.buienradar.be/
http://www.accuweather.com/nl/be/ursel/ ... ast/955339 hier is de temp. is wel in graden F° :roll:

Re: App's voor de smartphone

Posted: Fri Jul 08, 2016 9:26 pm
by booster666
bwa qua weerbericht apps voor de smartphone heb ik persoonlijk windfinder, accuweather en buienradar geinstalleerd staan op mn gsm...
Accuweather is het meest interessant om gewoon algemeen een vooruitzicht te hebben qua weer, maar geen wind informatie
windfinder heeft goeie wind informatie en is vrij betrouwbaar, maar qua weersvoorspelling voor de komende dagen slaan ze de bal nogal eens mis...
Buienradar geeft ook vrij accurate weerberichten, maar is vind die vooral interessant om naar live radarbeelden te zien waar het juist regent met voorspelling voor de komende uren, maar die gebruik ik vooral om snel even het weer te checken voor ik er met de moto op uit trek...

Dat zijn de apps die ik gebruik, er zijn er waarschijnlijk nog veel meer, maar ik kan ze moeilijk allemaal testen hé :think:

Maar over het algemeen, kijk gewoon buiten en zie hoe de bomen bewegen, hoe harder de bomen zwaaien in de wind, hoe minder de kans op vliegweer natuurlijk :lach 1: