IDLE-Glow

Moderator: Sprezlaus

Post Reply
Astula
Posts: 260
Joined: Sun Jul 19, 2009 11:50 pm
Location:
RC interests:

IDLE-Glow

Post by Astula » Mon Jun 20, 2011 9:05 pm

Hallo,
:confusion-scratchheadyellow: Ik ben op zoek naar een IDLE-GLOW AUTOMATIC ( met andere woorden een regelaar voor de ralenti) voor mijn nieuwe 4 T OS FT 160 GEMINI . Ik heb er een gevonden van GRAUPNER de IDLE-GLOW AUTOMATIC ref. 1690, maar deze is nergens meer te vinden ook bij GRAUPNER niet SOLD OUT. Heeft er iemand een ander model of een andere oplossing, alle sugesties zijn welkom.

Groeten
Astula
S'il n'y a pas de solution, c'est qu'il n'y a pas de probl?me !
http://www.astula.eu" onclick="window.open(this.href);return false;

User avatar
ReneDL
Site Admin
Posts: 6190
Joined: Wed Nov 28, 2007 7:53 pm
Location: 9910 Ursel
RC interests:

Re: IDLE-Glow

Post by ReneDL » Mon Jun 20, 2011 10:14 pm

Hier kan je in alle geval al mee schakelen tot 10A http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... oduct=8833

Groetjes ReneDL
Groetjes ReneDL

Uit je fouten kan je leren <<Hoe sneller je ze maakt hoe meer tijd je hebt om ze te herstellen >>

Astula
Posts: 260
Joined: Sun Jul 19, 2009 11:50 pm
Location:
RC interests:

Re: IDLE-Glow

Post by Astula » Tue Jun 21, 2011 10:32 am

ReneDL wrote:Hier kan je in alle geval al mee schakelen tot 10A http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... oduct=8833
Groetjes ReneDL


Dag ReneDL,Beste dank voor de tip, maar ik denk dat we niet over het zelfde spreken, het is namelijk het systeem dat rechtstreeks op ??n of twee bougies wordt aangesloten, zodat we wanneer we de gaz stik op 1/4 gaz plaatsen de glow terug zal opwarmen zodat we een veilige ralenti kunnen creeren, wat ze in het frans een "alimentation de bougie embarqu?e" noemen, hier de foto van dat ding van Graupner :

idle1.jpg
idle1.jpg (15.86 KiB) Viewed 5757 times


Nu na een nachtje zoeken heb ik er een gevonden bij Lindinger, weliswaar ietswat duurder maar veiligheid boven alles, vooral voor een vliegtuig van 2.66 m.
Hieronder de URL van deze IDLE-Glow (Microsens Electronics)

http://www.microsens.at/pdf/glow04ben.pdf

Groeten
Astula
S'il n'y a pas de solution, c'est qu'il n'y a pas de probl?me !
http://www.astula.eu" onclick="window.open(this.href);return false;

User avatar
ReneDL
Site Admin
Posts: 6190
Joined: Wed Nov 28, 2007 7:53 pm
Location: 9910 Ursel
RC interests:

Re: IDLE-Glow

Post by ReneDL » Tue Jun 21, 2011 2:20 pm

Astula wrote: Dag ReneDL,Beste dank voor de tip, maar ik denk dat we niet over het zelfde spreken, het is namelijk het systeem dat rechtstreeks op ??n of twee bougies wordt aangesloten, zodat we wanneer we de gaz stik op 1/4 gaz plaatsen de glow terug zal opwarmen Astula

Het is niet hetzelfde maar.... je kan er het zelfde mee doen :wink: je kan de schakelaar doen schakelen op een bepaald stick niveau dus kan je via een aparte Ni-Mh cel de gloeipluggen aansturen vanop een bepaald toerental. Dus zal dat ongeveer hetzelfde doen maar dan zonder elektronische schakeling, en werkzekerder en....een stuk goedkoper. :wink:
Groetjes ReneDL
Groetjes ReneDL

Uit je fouten kan je leren <<Hoe sneller je ze maakt hoe meer tijd je hebt om ze te herstellen >>

Astula
Posts: 260
Joined: Sun Jul 19, 2009 11:50 pm
Location:
RC interests:

Re: IDLE-Glow

Post by Astula » Tue Jun 21, 2011 4:19 pm

ReneDL wrote: Het is niet hetzelfde maar.... je kan er het zelfde mee doen :wink: je kan de schakelaar doen schakelen op een bepaald stick niveau dus kan je via een aparte Ni-Mh cel de gloeipluggen aansturen vanop een bepaald toerental. Dus zal dat ongeveer hetzelfde doen maar dan zonder elektronische schakeling, en werkzekerder en....een stuk goedkoper. :wink:
Groetjes ReneDL

Hallo ReneDL,
Ik heb die schakelaar van Hobby king eens goed nagezien en werkelijk het is super en zeker minder duur, daar gaan we dan, :handgestures-thumbupleft: en nogmaals bedankt.
Groeten
Astula
S'il n'y a pas de solution, c'est qu'il n'y a pas de probl?me !
http://www.astula.eu" onclick="window.open(this.href);return false;

Post Reply

Return to “Verbrandingsmotoren”