View unanswered posts | View active topics It is currently 17 Oct 2018, 14:19Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 
Flaps mixen op een Spektrum DX7s 
Author Message
User avatar

Joined: 11 Mar 2013, 13:48
Posts: 6
Location: Nederokkerzeel
Reply with quote
Post Number:#1 Flaps mixen op een Spektrum DX7s
Ik heb er al niet al te veel meer, maar wat er nog rest van haar sta ik nu op het punt van uit te trekken! Ik ben al heel de avond de flaps op m'n HK Bixler 2 proberen in the stellen, maar het wil maar niet lukken. Dit is de setup:

  Spektrum DX7s TX
  OrangeRx R615 RX
  HK Bixler 2 met
   * ailerons via Y-harness op AIL kanaal
   * flaps op GEAR & AUX1 kanaal

E?n flap doet het goed (als ik me niet vergis zet de DX7s de flaps standaard op AUX1, dus die zal het wel zijn), maar de andere blijft meegaan met de aileron :mad: Ik kan hier geen Y-harness gebruiken want de servo's moeten gelijk gaan maar liggen omgekeerd tov mekaar, dus ??n ervan moet reverse werken. Volgens de manual van de DX7s moet je dan mixing opzetten met (als ik het goed begrijp) AUX1 als master en GEAR als slave. Het probleem is dat ik maar niet aan het GEAR kanaal geraak als ik AUX1 als master zet:

Image

Ik had ook ergens gelezen dat je de elevator met de flaps kunt laten meegaan, en dat heb ik ook even geprogrammeerd in m'n DX7s, maar dat zal ik waarschijnlijk niet zo houden. Dit is m'n eerste vliegtuig, dus ik ga het zo simpel mogelijk houden om te beginnen. Die flaps gaan nog een tijdje op non-actief staan, en in principe zou ik die dan gewoon uit de RX kunnen halen, maar ik heb toch graag dat alles wat erop staat ook in orde is, en bovendien verschuift dat het probleem gewoon naar later.

Image

Iemand enig idee wat ik verkeerd doe? Ik kan trouwens in the Switch Select menu ook geen enkele knop van Inhibit afhalen, nog zoiets raars...

_________________
TX: Spektrum DX7s | FLYING: MJX F45- Blade Nano CPX | ON THE BENCH: FT BatBone Tricopter - HK Bixler 2


23 Mar 2014, 23:31
Profile
Site Admin
User avatar

Joined: 28 Nov 2007, 20:53
Posts: 6189
Location: Ursel
Reply with quote
Post Number:#2 Re: Flaps mixen op een Spektrum DX7s
Beste let op :!: de Orange 615 ontvanger is niet geschikt voor een Bixler 2 het is namelijk een "Park receiver" voor gebruik aan en bij (korte afstand) of indoor en dus niet geschikt voor grotere afstanden daarvoor moet je een "Full Range 6Ch" ontvanger hebben en indien je de servo's voor de flaps afzonderlijk wil aansluiten moet je een ontvanger hebben met meer dan 6 kanalen dus 7 of 8 of ....meer.
Als je de flaps op ??n Aux kanaal wil aansluiten moet je gebruik maken van een Y kabel in combinatie met een linkse en een rechtse servo, of de twee servo's zowel links als rechts net gelijk monteren, of van een van de servo's demonteren en de buitenste draden van de potmeter van plaats wisselen (enkel aan te raden voor mensen die goed overweg kunnen met solderen van elektronische componenten) :wink:

_________________
Groetjes ReneDL

Uit je fouten kan je leren <<Hoe sneller je ze maakt hoe meer tijd je hebt om ze te herstellen >>


24 Mar 2014, 01:15
Profile
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Forum theme by Vjacheslav Trushkin for Free Forum/DivisionCore.