problemen met zender

User avatar
ReneDL
Site Admin
Posts: 6185
Joined: Wed Nov 28, 2007 7:53 pm
Location: 9910 Ursel
RC interests:

Re: problemen met zender

Post by ReneDL » Thu Feb 03, 2011 6:56 pm

joren95 wrote::shock: :? waarom werkt het dan niet?

Ter verduidelijking eerst een vraagje, welke 35mHz zender gebruik je en welke aansluitkabel( is het een aansluitsnoer met een usb dongle) :think:
Groetjes ReneDL

Uit je fouten kan je leren <<Hoe sneller je ze maakt hoe meer tijd je hebt om ze te herstellen >>

User avatar
joren95
Posts: 661
Joined: Fri Aug 03, 2007 8:59 pm
Location:
RC interests:

Re: problemen met zender

Post by joren95 » Thu Feb 03, 2011 7:09 pm

Als 35 mhz zender gebruik ik mijn oude (slecht) werkende avenger 4.
De kabel bestaat uit een kort wisselbaar stukkje(voor veschillende merken) die dat dan met een 3.5 mono plug naar de usb dongle loopt.
Mcpx!!!

User avatar
ReneDL
Site Admin
Posts: 6185
Joined: Wed Nov 28, 2007 7:53 pm
Location: 9910 Ursel
RC interests:

Re: problemen met zender

Post by ReneDL » Thu Feb 03, 2011 7:35 pm

joren95 wrote:Als 35 mhz zender gebruik ik mijn oude (slecht) werkende avenger 4.
De kabel bestaat uit een kort wisselbaar stukkje(voor veschillende merken) die dat dan met een 3.5 mono plug naar de usb dongle loopt.

Heb je die dongle bij die zender gekregen, zo ja dan heb ik het donkere vermoeden dat hij je zender niet herkent.
Je kan ook eens proberen hem te configureren onder windows => configuratiescherm => spelconsoles .
Groetjes ReneDL

Uit je fouten kan je leren <<Hoe sneller je ze maakt hoe meer tijd je hebt om ze te herstellen >>

User avatar
joren95
Posts: 661
Joined: Fri Aug 03, 2007 8:59 pm
Location:
RC interests:

Re: problemen met zender

Post by joren95 » Fri Feb 04, 2011 8:38 pm

Geen een van de twee wordt gededecteerd.
Wel pink de led op de dongle bij de werkende zender en niet bij te t6ex.
Mcpx!!!

booster666
Posts: 1384
Joined: Fri May 14, 2010 6:38 pm
Location:
RC interests:

Re: problemen met zender

Post by booster666 » Fri Feb 04, 2011 9:59 pm

euhm dus de interface is via een verloopstukje naar een 3.5 mm monojack naar de dongle ?
en springt je zender toevallig niet gewoon aan als je de stekker voor de sim insteekt ?
want bij mij dx6i moet ik gewoon de jack erin steken en dan springt de zender vanzelf aan, als ik dan de schakelaar op zet werkt het niet, misschien bij u ook zo een foutje of zo ?
Mvg
Kevin
auto's: HPI baja 5b ss , tomahawk st, rustler vxl, losi micro crawler, sprint 2 flux, ...
vliegtuigen: funcub, sonic 185, pilatus pc-9 (restauratie), bonsai, ...
heli's: esky belt-cp V2 , KDS 450 s

User avatar
ReneDL
Site Admin
Posts: 6185
Joined: Wed Nov 28, 2007 7:53 pm
Location: 9910 Ursel
RC interests:

Re: problemen met zender

Post by ReneDL » Fri Feb 04, 2011 10:00 pm

De dongle zal dus niet werken met de Futaba (aansluitdraden zullen niet overeen komen) Of het is zoals Boosterken zegt met mijn MX12 is dat ook zo, ik mag de zender niet aanleggen (die gaat vanzelf aan na het inpluggen van de stekker)
Groetjes ReneDL

Uit je fouten kan je leren <<Hoe sneller je ze maakt hoe meer tijd je hebt om ze te herstellen >>

User avatar
joren95
Posts: 661
Joined: Fri Aug 03, 2007 8:59 pm
Location:
RC interests:

Re: problemen met zender

Post by joren95 » Fri Feb 04, 2011 10:50 pm

Het tussen stukje dat ik gebruikt verbindt de 2 links bovenste gaatjes met de mono plug.
Kun je eens kijken of dit hetzelfde is?
Mcpx!!!

booster666
Posts: 1384
Joined: Fri May 14, 2010 6:38 pm
Location:
RC interests:

Re: problemen met zender

Post by booster666 » Fri Feb 04, 2011 11:23 pm

bij mij is het ook zo ...
dus ik denk dat het eerder een probleem is met je zender, ik gebruik dat verloopstukje om de sim te spelen met de zender van esky en dat gaat er toch mee ...
Mvg
Kevin
auto's: HPI baja 5b ss , tomahawk st, rustler vxl, losi micro crawler, sprint 2 flux, ...
vliegtuigen: funcub, sonic 185, pilatus pc-9 (restauratie), bonsai, ...
heli's: esky belt-cp V2 , KDS 450 s

User avatar
ReneDL
Site Admin
Posts: 6185
Joined: Wed Nov 28, 2007 7:53 pm
Location: 9910 Ursel
RC interests:

Re: problemen met zender

Post by ReneDL » Sat Feb 05, 2011 12:35 am

Welke sim is het die je gebruikt, bij sommige simulators moet je aangeven welke zender je gebruikt en deze dan kalibreren en de juiste sticks (kanalen) toewijzen.
Groetjes ReneDL

Uit je fouten kan je leren <<Hoe sneller je ze maakt hoe meer tijd je hebt om ze te herstellen >>

User avatar
joren95
Posts: 661
Joined: Fri Aug 03, 2007 8:59 pm
Location:
RC interests:

Re: problemen met zender

Post by joren95 » Sat Feb 05, 2011 9:56 am

Voor de moment phoenix.
Ik dacht dat je eerst moest calibreren en dan kiezen.
In de lijst staan wel enkel maar de heli en de airplane versie de 2.4 versie staat er niet bij.
Mcpx!!!

Post Reply

Return to “Hardware, Software, Simulatoren en Diversen.”