storing Spektrum DX8/easystar II

Post Reply
fuse
Posts: 47
Joined: Sat Dec 15, 2012 11:49 pm

storing Spektrum DX8/easystar II

Post by fuse » Sun Apr 14, 2013 11:09 am

Ik heb de easystar II gevlogen met mijn nieuwe spektrum DX8 zender.
Vlucht verliep perfect, tot op een zeker punt... Hoogteroer kon ik niet meer aansturen, of was het het richtingsroer? Alleszins, easystar de grond op!

Nu heb ik de range test eens geprobeerd. Bij circa 30 meter kan ik het richtingsroer niet meer aansturen. Zou het hiermee te maken kunnen hebben?
Soms als ik zelfs bij het model sta, werkt het richtingsroer ook niet, dan weer wel zonder enig probleem, afwisselend, storing dus

Heeft iemand hier raad mee?
Hopelijk komt er snel een oplossing, het is vandaag een mooie vliegdag

User avatar
ReneDL
Site Admin
Posts: 6189
Joined: Wed Nov 28, 2007 7:53 pm

Re: storing Spektrum DX8/easystar II

Post by ReneDL » Sun Apr 14, 2013 2:34 pm

Beste Fuse het eerste wat ik zou doen is opnieuw binden tussen ES en de DX8.
Dan terug een range test uitvoeren, de min afstand staat in de handleiding van je zender, ik denk dat 30m voldoende is.
Indien het niet veranderd is zou ik als proef de servo stekkers eens van plaats wisselen en zien welke nu in de fout gaat.
Is het nog steeds de zelfde servo aangesloten op een andere plaats die fout dan zou ik deze vervangen, servo's kunnen ook mankeren h?. Maar is het nu de andere servo die in de fout gaat kan je stellen dat ofwel de ontvanger of de zender met een mankement zit, en dan zou ik die zo snel mogelijk inleveren bij je aankooppunt.
Even opgezocht :wink:
Reikwijdtetest DX8
1. Verwijder u ca. 28 meter van het model, dat zich op de grond bevindt.
2. Hou de zender z? vast zoals u hem ook tijdens het vliegen zou vasthouden.
3. U moet nu bij een geactiveerde reikwijdtetest nog de controle over het model hebben.
4. Wanneer u problemen zou constateren moet u contact opnemen met de service van Horizon Hobby.(indien aangekocht in een winkel de verkoper contacteren)
5. Wanneer u de test uitvoert met een actieve telemetrie module moet(kan)je de gegevens op het display zien.
Groetjes ReneDL

Uit je fouten kan je leren <<Hoe sneller je ze maakt hoe meer tijd je hebt om ze te herstellen >>

fuse
Posts: 47
Joined: Sat Dec 15, 2012 11:49 pm

Re: storing Spektrum DX8/easystar II

Post by fuse » Sun Apr 14, 2013 3:37 pm

Ok Rene, goed idee! Ga ik dadelijk uitproberen! Thx!

fuse
Posts: 47
Joined: Sat Dec 15, 2012 11:49 pm

Re: storing Spektrum DX8/easystar II

Post by fuse » Sun Apr 14, 2013 11:01 pm

Ik heb de easystar toegevoegd aan de DX8, gebruikte voordien een model waarop de easystar ook werkte.
Vandaag lange vlucht gemaakt, geen problemen, hopelijk blijft het zo... :wink:

Post Reply

Return to “Elektronica algemeen”