View unanswered posts | View active topics It is currently 17 Oct 2018, 03:29



Post new topic Reply to topic  [ 14 posts ] 
LIPO lang niet gebruiken 
Author Message

Joined: 26 Aug 2011, 02:10
Posts: 3980
Location: Genk
Reply with quote
Post Number:#1 LIPO lang niet gebruiken
Ik weet dat als je een lipo niet lang gebruikt dat je hem best een 60% kunt vol laden

Maar ik heb echt geen tijd om deze eens op te vullen ( leeg te rijden ) en terug tot storage te laden

Nu vroeg ik me af kan ik deze gewoon opladen en dan aflaten koelen en dan dischargen 2-3 keer om de cellen goed levend te houden?


Mvg

Edit : lader is een maxxtrax 680

_________________
Kiek die Nitro Rustler GOAAAN !!!!!!11!!!11!
Vergeet je hier niet op te geven en te kijken wie waar woont!


06 Jul 2012, 23:11
Profile
Site Admin
User avatar

Joined: 28 Nov 2007, 20:53
Posts: 6189
Location: Ursel
Reply with quote
Post Number:#2 Re: LIPO lang niet gebruiken
Je moet eens kijken naar je handleiding, de betere laders hebben een programma die je kan instellen op => laden ...ontladen....laden naar bewaarstand (3.8V). Op die van mij kan ik dat programmaatje instellen (Graupner Ultramat 18) is dat niet voorzien dan kan je manueel => eerst laden dan aan de lader ontladen en dan laden naar bewaarstand. :wink:

_________________
Groetjes ReneDL

Uit je fouten kan je leren <<Hoe sneller je ze maakt hoe meer tijd je hebt om ze te herstellen >>


07 Jul 2012, 01:22
Profile

Joined: 26 Aug 2011, 02:10
Posts: 3980
Location: Genk
Reply with quote
Post Number:#3 Re: LIPO lang niet gebruiken
Hoe moet ik die instellen voor te dischargen

Tis een 2celllige 4000mah

_________________
Kiek die Nitro Rustler GOAAAN !!!!!!11!!!11!
Vergeet je hier niet op te geven en te kijken wie waar woont!


07 Jul 2012, 07:56
Profile
Site Admin
User avatar

Joined: 28 Nov 2007, 20:53
Posts: 6189
Location: Ursel
Reply with quote
Post Number:#4 Re: LIPO lang niet gebruiken
yabusa wrote:
Hoe moet ik die instellen voor te dischargen

Tis een 2celllige 4000mah

Beste man we proberen hier zoveel mogelijk iedereen te helpen maar .... helderziende zijn we nog niet h? :glimlach2:
We zullen dan wel eerst moeten weten welke lader je hebt :?: :?: en dan kan ik eens gaan opzoeken :techie-ebay: wat je er zoal mee kan h?. :glimlach4:

_________________
Groetjes ReneDL

Uit je fouten kan je leren <<Hoe sneller je ze maakt hoe meer tijd je hebt om ze te herstellen >>


07 Jul 2012, 13:41
Profile

Joined: 26 Aug 2011, 02:10
Posts: 3980
Location: Genk
Reply with quote
Post Number:#5 Re: LIPO lang niet gebruiken
Staat in de edit van de eerste post Rene ;)

Maxxtraxx 680 80W+

Ben hem nu aant onladen op 1A op 2cell (6V)

Zo stond het ergens in een google doc dat ik vond

_________________
Kiek die Nitro Rustler GOAAAN !!!!!!11!!!11!
Vergeet je hier niet op te geven en te kijken wie waar woont!


07 Jul 2012, 13:58
Profile
Site Admin
User avatar

Joined: 28 Nov 2007, 20:53
Posts: 6189
Location: Ursel
Reply with quote
Post Number:#6 Re: LIPO lang niet gebruiken
Hier de manual van je MAXXTRAX 680 AC+ zie pagina 6 en 12 :wink: zie => http://www.hobbynet.ch/shop/documents/m ... _multi.pdf

_________________
Groetjes ReneDL

Uit je fouten kan je leren <<Hoe sneller je ze maakt hoe meer tijd je hebt om ze te herstellen >>


07 Jul 2012, 19:47
Profile

Joined: 26 Aug 2011, 02:10
Posts: 3980
Location: Genk
Reply with quote
Post Number:#7 Re: LIPO lang niet gebruiken
Jah die guide had ik in NL gevolgt maar wat ik raar vond was dat bij mij 3cell 9V stond :shifty: ip de 11,1v

Daarom was ik in de war :thinking: denk dat die guide meer opde 650 telt dan de 680

Theef wel lang geduurt om het te discharge :boos:

_________________
Kiek die Nitro Rustler GOAAAN !!!!!!11!!!11!
Vergeet je hier niet op te geven en te kijken wie waar woont!


07 Jul 2012, 20:21
Profile
Site Admin
User avatar

Joined: 28 Nov 2007, 20:53
Posts: 6189
Location: Ursel
Reply with quote
Post Number:#8 Re: LIPO lang niet gebruiken
yabusa wrote:
Jah die guide had ik in NL gevolgt maar wat ik raar vond was dat bij mij 3cell 9V stond :shifty: ip de 11,1v (die 9V is de minimumspanning die op de lipo moet blijven na het ontladen)
Daarom was ik in de war :thinking: denk dat die guide meer op de 650 telt dan de 680 (voor het ontladen en laden maakt dat geen verschil uit)
Theef wel lang geduurt om het te discharge :boos:(normaal dezelfde tijd als voor te laden, laden met 1C ontladen met 1C, de waarde van het ontladen kan je ook instellen net zoals bij het laden)

_________________
Groetjes ReneDL

Uit je fouten kan je leren <<Hoe sneller je ze maakt hoe meer tijd je hebt om ze te herstellen >>


07 Jul 2012, 21:35
Profile

Joined: 26 Aug 2011, 02:10
Posts: 3980
Location: Genk
Reply with quote
Post Number:#9 Re: LIPO lang niet gebruiken
En jah die minimum spanning staat bij mij op 9V voor 3cell in de handleiding staat er iets anders hij het ontladen van een lipo op 3cell daarmee zat ik in de war :smiley_roe:


Ik kan max ontladen op 2A met de 680 en ingestelt op 2A haalde hij maar max 1A :thinking: heeft dus 4 uur en een klets geduurd om te ontladen :snooty:

_________________
Kiek die Nitro Rustler GOAAAN !!!!!!11!!!11!
Vergeet je hier niet op te geven en te kijken wie waar woont!


07 Jul 2012, 21:37
Profile
Site Admin
User avatar

Joined: 28 Nov 2007, 20:53
Posts: 6189
Location: Ursel
Reply with quote
Post Number:#10 Re: LIPO lang niet gebruiken
yabusa wrote:
En jah die minimum spanning staat bij mij op 9V voor 3cell in de handleiding staat er iets anders hij het ontladen van een lipo op 3cell daarmee zat ik in de war :smiley_roe:


Ik kan max ontladen op 2A met de 680 en ingestelt op 2A haalde hij maar max 1A :thinking: heeft dus 4 uur en een klets geduurd om te ontladen :snooty:(eens je instellingen goed controleren er zal wel iets niet juist staan als je hem kan instellen op 2Amp moet hij dan ook ontladen met die ingestelde stroomsterkte op het laatste kan dat wel minderen)

_________________
Groetjes ReneDL

Uit je fouten kan je leren <<Hoe sneller je ze maakt hoe meer tijd je hebt om ze te herstellen >>


07 Jul 2012, 22:18
Profile

Joined: 26 Aug 2011, 02:10
Posts: 3980
Location: Genk
Reply with quote
Post Number:#11 Re: LIPO lang niet gebruiken
Mmm heb nooit hoger dan 1,2A zien komen :thinking:

Achja tis gelukt en na zolang stil liggen ging er nog na de storage laden nog 3300MAH in dus denk dat hij nog 100% in ordeis :applaus:

_________________
Kiek die Nitro Rustler GOAAAN !!!!!!11!!!11!
Vergeet je hier niet op te geven en te kijken wie waar woont!


07 Jul 2012, 22:20
Profile
User avatar

Joined: 28 May 2012, 09:23
Posts: 739
Reply with quote
Post Number:#12 Re: LIPO lang niet gebruiken
wat is "lang niet gebruiken"?
stel dat je een week niet rijdt, zou je dan best je lipo's op de "bewaarspanning" brengen of over hoeveel weken non-actief spreken we?

_________________
1/10 Kyosho Fazer Rally (Subaru)
1/10 Tamiya M05 (Mini)
1/10 Kyosho TF-5 (Mazda6)
1/10 LRP Twister
1/10 Schumacher Cougar SVR
Sanwa M12

http://www.rat-rc.be
http://www.facebook.com/ratrc.club

1/10 tamiya TT01 - 540 mabuchi


08 Jul 2012, 12:30
Profile

Joined: 26 Aug 2011, 02:10
Posts: 3980
Location: Genk
Reply with quote
Post Number:#13 Re: LIPO lang niet gebruiken
Ik had mijne nu een maand niet gebruikt en die stond op storage geladen :shifty:

Heb hem gisteren van leeg naar vol geladen ging 4300mah in mijn 4000mah sticker batterij dus :grijns:


Maar las ook als je hem lang niet gebruikt dat een constant temperatuur beter is dan afwisselend, dus lag de lipo op een knus koud plaatsje

_________________
Kiek die Nitro Rustler GOAAAN !!!!!!11!!!11!
Vergeet je hier niet op te geven en te kijken wie waar woont!


08 Jul 2012, 12:38
Profile
Site Admin
User avatar

Joined: 28 Nov 2007, 20:53
Posts: 6189
Location: Ursel
Reply with quote
Post Number:#14 Re: LIPO lang niet gebruiken
Een lipo die geladen is voor opslag kan je voor meerdere maanden wegleggen en inderdaad liefst op een koele droge plaats zoals in een kelder deze keldertemperatuur is ongeveer 10a12? (niet invriezen h? :mrgreen: )
Als je de lipo's gebruikt hebt en je wil ze terug laden maar je weet niet zeker wanneer je ze terug zal gebruiken, laad ze dan tot bewaarstand zo kan je ze zonder problemen wegleggen en moeten ze voor gebruik niet veel meer worden bijgeladen. :wink:

_________________
Groetjes ReneDL

Uit je fouten kan je leren <<Hoe sneller je ze maakt hoe meer tijd je hebt om ze te herstellen >>


08 Jul 2012, 14:29
Profile
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 14 posts ] 


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Forum theme by Vjacheslav Trushkin for Free Forum/DivisionCore.